11 de juny 2011

Ple municipal de Constitució

Us adjunto el discurs que he fet avui com a portaveu del grup municipal socialista al Ple de l'Ajuntament de Caldes de Montbui.



Benvolgudes regidores, benvolguts regidors, Alcalde, felicitats, benvolguts i benvolgudes companys i companyes, amics i amigues, veïns i veïnes.

Avui constituïm el plenari de l’Ajuntament de Caldes de Montbui i el grup municipal socialista no el conformem totes les persones que com podeu imaginar desitjaríem, però els regidors que avui hem pres possessió del nostre càrrec ho fem amb tota la il•lusió del món, i amb ganes de treball pel nostre poble des dels valors dipositats al PSC que formen part de la tradició política de la Revolució Francesa i del Socialisme Democràtic: els valors de la llibertat, la igualtat i la solidaritat.

Els socialistes pensem que una bona política ha de proporcionar la lògica explicativa a allò que es fa, ha d’assenyalar un objectiu a assolir, i dibuixar un camí de reformes per aconseguir-ho. Ha d’estar guiada, per tant, per uns valors que donen sentit a l’acció de la mateixa, configurant un relat sense el qual, no hi ha POLÍTICA, més enllà de les polítiques.

Aquests són els valors que guien el nostre pensament i la nostra acció i que es contraposen als privilegis, les desigualtats, i l’individualisme insolidari. Són aquests valors els que donen sentit al projecte que defensem, i ens identifiquen com un actor diferenciat i amb perfil propi a la vida col•lectiva. Uns valors que són plenament vigents i que ens serveixen per a formular i aplicar la nostra acció política per tal de donar respostes als problemes de la gent.

El nostre projecte el conformen un ideal de valors col•lectius que pretén assolir i assegurar la plenitud individual i el benestar col•lectiu de la societat. Una societat en què el progrés científic i tècnic i el desenvolupament econòmic siguin instruments per al desenvolupament social, cultural i individual. Una societat en què ningú se senti discriminat o marginat.

Vivim un moment en què conviuen possibilitats enormes per donar resposta als vells problemes, amb nous interrogants, nous reptes, i l’aparició de noves desigualtats.

A partir d’ahir i d’avui treballarem per recuperar la confiança dels calderins i calderines, volem tornar a il•lusionar-vos amb la possibilitat d’una Caldes millor per a tots i totes, i ho volem fer treballant des de l’honestedat, des del realisme, des de la participació però també des de la passió, per que treballar per a Caldes ens apassiona, sabem que el repte al que ens enfrontem és gran, però també estem disposats i disposades a treballar amb tenacitat, rigor i esperit de sacrifici, per que quan les coses són complicades també és quan els i les socialistes més ens arremanguem a treballar i molts i moltes ja ens ho han demostrat des del passat 22 de maig.

Tot el que oferim a Caldes ho fem des de la més sincera humilitat, no volem ser salvadors de res, només posem al servei de Caldes el nostre compromís de treball i l’oferiment de treballar junts i juntes amb totes aquelles persones que volen viure en un poble millor, aquest és el nostre rumb de treball.

Nosaltres no ens comprometem amb la política municipal per a guanyar més diners, tenir millor cotxe o millor casa, ho podeu comprovar, ho fem per tenir millors carrers, millors places, millors escoles, millors equipaments, més i millor serveis per a tots i totes.

Tenim molt clar, però, que tot això no ho aconseguirem sense recuperar la confiança dels calderins i calderines , ens cal la vostra complicitat, la nostra la teniu, estem al servei del nostre poble i des d’avui us volem demanar que ens feu servir, que ens utilitzeu per fer de Caldes un poble cada dia millor.

Mireu en un conte l’escriptor Nordalh Grieg ens explicà que hi havia una vegada un jove que a l’escola no va entendre les classes de geografia, més tard va començar a treballar en un vaixell, llavors no sabia que l’horitzó no és un límit, no va ser fins que ja era dalt del vaixell que s’adonà del fet que sempre s’obren nous horitzons, i nosaltres treballem i treballarem cap a nous horitzons.

 
Aquí ens teniu, podeu comptar amb nosaltres.

Moltes gràcies,
 


Montserrat Coll i Mañosa

Portaveu del grup municipal socialista